Haber

Eclair Tatlıları Yenilikçi ve Farklı Seçenekleriyle Tatlı Tutkunlarının İlk Tercihi Oldu

Tatlı severlerin son dönemdeki tatlı tercihlerini değerlendiren Ekleristan Şube Kurucularından Beslenme Mühendisi Tuçe Yıldırım Gün, “Geleneksel tatlılar gözden kayboluyor, yerini ekler gibi daha yenilikçi ve farklı seçeneklere sahip tatlılar alıyor.”

Sonbaharın yaklaşmasıyla dondurma mevsiminin sona ermesiyle yerini serin havalarda tüketilebilecek alternatif tatlılara bıraktığını belirten Gün, “Hem soğuk hem de sıcak olarak tüketilebilen eklerler arasında Tatlı severlerin ilk tercihleri.Tatlı meraklıları son dönemde farklı tatlar aramaya başladı. Ancak geleneksel tatlılar da rafa kaldırıldı.Tüketiciler artık daha yenilikçi ve farklı seçeneklere sahip tatlılara ilgi gösteriyor” dedi.

Gün, “Kek türü ürünlerin de aralarında bulunduğu tatlılar, son dönemde büyük bir ivme kazandı. Hatta The Business Research Company’nin konuyla ilgili hazırladığı rapor, bu yıl kapanması beklenen pasta ve pastacılık pazarının, 92,44 milyar dolarla 2027’de yoğun taleple 122 milyar dolara ulaşacak.” “68 milyar dolara ulaşacağını gösteriyor. Uzun yıllara dayanan tecrübemize dayanarak tüketicilerin ağırlıklı olarak ekler başta olmak üzere makarna, Profiterol, Sufle gibi farklı tatlarla çeşitlendirilmiş tatlıları tercih ettiğini görüyoruz” dedi.

“TAZE VE DOĞAL ÜRÜNLER KULLANIYORUZ”

Eklerlerin ilk kez Fransa’da yapılmaya başlandığını belirten Gün, “Fransızca’da şimşek patlaması anlamına gelen adını, yenildiğinde içindeki kremanın tadından alıyor. Ekler, yumuşak hamuruyla bilinen ve üzeri çikolatayla kaplanan bir tatlıdır. üstüne vanilyalı krema. Ancak son dönemde tüketiciler farklı tatlar deneyimlemek istemeye başladı.” “Artık diğer ürünlere göre alternatif çok fazla. Günlük olarak ürettiğimiz katkı maddeleri ile katkısız, doğal ve taze ürünlerle farklı damak zevklerine sahip tüketicilere hitap ediyoruz” dedi.

“ÜRÜNLERİMİZİ GIDA BOYALARIYLA DEĞİL, TAZE MEYVELERLE RENKLENDİRİYORUZ”

“Klasik lezzetin dışına çıkarak, kaliteli ve taze malzeme kullanarak lezzet katmak, takviyeleri tüketici listelerinin üst sıralarına taşıyor” diyen Gün, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tatlılarımızda asla gıda boyası gibi kanserojen ürünler kullanmıyoruz. Taze meyvelerden elde ettiğimiz karışımlarla renklendiriyoruz. Ayrıca antep fıstığı, fındık gibi doğal ve taze ürünler de kullanıyoruz. 400’ü aşkın şubemizde 26 farklı çeşitle hizmet veriyoruz. Bunların arasında “Antep fıstığı, limon, çilek, mocha, fındık, hindistan cevizi, karamel ve ahududu gibi ürünler var.”

karakoyunluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu